Eerste Antwerpse Beyond the Black Box vult tussenruimtes met transdisciplinaire kunsten

Van vrijdag 13 tot zondag 15 mei 2022 vindt het nagelnieuwe festival Beyond the Black Box Antwerpen plaats in en rond Monty. Drie dagen lang wordt het publiek getrakteerd op verrassend en grensverleggend werk dat zich niet in disciplinaire hokjes laat dwingen en de klassieke theatersetting openbreekt. Met een tientalvoorstellingen, waaronder een handvol (Belgische) premières, willen organiserende partners Monty, Platform 0090, wpZimmer en C-TAKT een presentatieplatform creëren voor verrassende, hybride kunst die in Antwerpen vooralsnog te weinig ruimte krijgt. De eerste Belgische editie van Beyond the Black Box, dat in de Amsterdamse Brakke Grond ontstond, krijgt nu een eerste Belgische poot en toont werk van onder andere Dan Mussett, Laurent Delom de Mézerac, Sophie Guisset, Clement Layes, Par Hasard, Tiran Willemse, Benjamin Vandewalle & HYOID, CREW & K.A.K., Evelien Cammaert …

Langverwacht presentatieplatform voor hybride vormen in Antwerpen

Steeds meer kunstenaars werken off-grid, ze stretchen de grenzen van disciplines, zoeken naar het snijpunt tussen podiumkunst en beeldende kunst en experimenteren met vorm, ruimte en tijd. Het werk dat ze maken wordt transdisciplinair genoemd en vindt niet altijd even makkelijk de weg naar het grote publiek. Beyond the Black Box wil daar verandering in brengen want artistieke (podium)praktijken die buiten de lijntjes kleuren en inspelen op een veranderende wereld zijn niet alleen voor een nichepubliek relevant maar voor iedereen. Zelfs voor de allerkleinsten is het interessant met hybride kunstvormen in contact te komen. De laatste dag van het festival is dan ook als familiedag opgevat.

(…)

Lees het volledige artikel op Frontview-magazine.be