Beyond the Black Box 2021 van 10 t/m 13 februari

Deze derde editie van Beyond the Black Box doet haar naam extra eer aan – wegens Covid-19 zal het festival zich volledig online manifesteren. De essentie blijft onveranderd: ontdek nieuwe kunstenaars die de bestaande conventies openbreken en experimenteren met hybride vormen.

De Brakke Grond slaat de handen ineen met C-TAKT en SoAP, en nodigt zowel makers als publiek uit te experimenteren met vorm, ruimte en tijd. Zo komen in Beyond the Black Box artistieke praktijken samen die zich bewegen op het snijvlak tussen podiumkunst en beeldende kunst, pendelend tussen Vlaanderen en Nederland. Werken die per definitie grenzen overschrijden en verbinding zoeken tussen verschillende disciplines en (nationale) contexten.

Vorm

Het festivalhart van Beyond the Black Box bevindt zich volledig in de virtuele wereld. Via een speciaal streamingplatform betrekken hybride makers de virtuele ruimte bij hun praktijk, en onderzoeken ze wat deze schakeling betekent voor hun werk.

Daarnaast komen interessante onderwerpen aan bod in het verdiepend online randprogramma. Zo hosten we een podcast over Solidaire Praktijken, en staan we stil bij Hybride Kunstkritiek: hoe reflecteer je op discipline-overstijgend werk?

Programma

Makers die dit jaar participeren zijn o.a. Johannes Bellinkx, TAAT, Sien Vanmaele, Paulien Oltheten, buren, Kim Snauwaert & Anyuta Wiazemsky, Ine Ubben & Clara Cortes, Robbert & Frank Frank & Robbert, Vedran Kopljar, Marijke de Roover en Charlotte Bouckaert.

Beyond the Black Box wordt georganiseerd door de Brakke Grond in samenwerking met C-TAKT (BE) en SoAP Maastricht (NL).