Open call: Showcase Emerging Sound 2023

Showcase Emerging Sound 2023
Data: 12 → 17 mei 2023 (installaties) + 17 mei 2023 (performances)
Locatie: STUK – Huis voor Dans, Beeld & Geluid in Leuven

Introductie

STUK, Q-O2, Musica & C-TAKT presenteren jaarlijks een staalkaart van beloftevolle geluidskunstenaars in België. De showcase toont de diversiteit van het Belgische sound-landschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. We zijn op zoek naar recent, bestaand werk waarin geluid een centrale rol speelt. Daarbij speelt het genre geen rol: het kan een performance zijn, een installatie, soundwalk, radiostuk, interventie of een ander innovatief format. De vier geselecteerde werken zullen worden gepresenteerd in STUK van 12 t.e.m. 17 mei 2023 (installaties) en op 17 mei 2023 (performances). Alle info en voorwaarden vindt u hieronder.

SCHRIJF JE HIER IN

Voor wie?

  • Je bent een opkomende geluidskunstenaar. Dat wil zeggen: in opleiding, onlangs afgestudeerd, aan de wieg van een carrière of nog volop aan het zoek naar extra netwerk binnen het Belgische of internationale geluidskunstveld.
  • Je maakt geluidsinstallaties, audiovisuele kunst, performance met geluid, soundwalks, participatief werk rond geluid of muziek, radiokunst, artistieke podcasts, geluidsinsterventies in de publieke ruimte, online projecten met geluid, enzovoort.
  • Je bent maker van een nieuw werk dat niet ouder is dan 2020. De bedoeling is dat je als maker slechts één bestaand werk kiest voor deze call. Inzendingen met meer dan een werk worden niet weerhouden.
  • Je hebt een link met België: woonachtig of opleiding in België of Belgische nationaliteit.

Wat bieden we?

  • Presentatie van 1 werk tijdens de Showcase Emerging Sound 2023 in STUK van 12 t.e.m. 17 mei 2023 (installaties) of op 17 mei 2023 (performances).
  • Feedbacksessie bij Q-O2 waarbij professionals en kunstenaars uit vorige edities je feedback geven op je werk.
  • Mogelijkheid tot voorbereidende residentie met overnachting en technische ondersteuning in Klankenbos, Musica, Impulscentrum voor Muziek.
  • Visibiliteit en ondersteuning op het vlak van communicatie en documentatie naar Belgische en internationale programmatoren en de bredere professionele sector.
  • Artistieke vergoeding: €500 euro
  • Reiskosten: €50 euro

Hoe deelnemen?

Registreer vóór 15 oktober 2022 via dit online registratieformulier.

Voeg zeker de nodige links (audio, video) naar je werk toe. Je kan ook 5 documenten (biografie, portfolio, pers) uploaden. Wees er zeker van dat overal je naam op staat.

Deze call staat open voor iedereen. De selectie vindt plaats ongeacht leeftijd, geslacht, etnische, religieuze, culturele achtergrond, handicap of diploma. De geselecteerde artiesten worden op de hoogte gebracht ten laatste in de 1e helft van december.

Vorige edities: