Start repetities Babelut Parcours ZIMZUM

Musica ontwikkelt samen met o.a. muzikaal ensemble Down The Rabbit Hole en dramaturg Koen Haagdorens een gloednieuw Babelut Parcours. Down the Rabbit Hole brengt op een unieke manier een jong publiek in contact met muziek die ze niet zo snel te horen krijgen (hedendaagse klassiek, avant-garde en experiment). Ze zoeken naar een manier om uit de klassieke concertopstelling te stappen, door een nieuwe verhouding tussen de muzikanten en de toeschouwer te onderzoeken. Ze creëren een geluidsomgeving waarin kinderen naar vrijheid kunnen bewegen, op verkenning gaan, onderzoeken en spelen. Hun muzikale uitvoering is hoogwaardig, waardoor het ook voor volwassenen een bijzondere concertervaring is. Voor deze voorstelling wordt een nieuwe compositie gecomponeerd door Frédéric Verrières en een unieke samenwerking op poten gezet met Tina Heylen, die een bijzondere stem is in het theater voor een heel jong publiek (poppenspel, figurentheater, objectentheater).

Met deze kerngroep ontwikkelt Musica een speels en interactief, muzikaal parcours voor 0 tot 5 jarigen en hun (groot)ouders: Babelut Parcours ZIMZUM. We lieten ons inspireren door  elementen uit Alice in Wonderland, zoals spieken door smalle gluurgaatjes en ruimtes die uit proportie lijken. Tijdens deze voorstelling transformeert de scenografie namelijk voortdurend door de manipulatie van plooibare matten in verschillende groottes.  We zoomen niet enkel visueel, maar ook auditief in en uit, van indrukwekkende electronics tot een intieme melodie en weer terug. Kortom, het visuele en muzikale spel van de artiesten belooft alle zintuigen te prikkelen.  Daarnaast biedt het veel ruimte aan de allerjongsten om zelf op ontdekking te gaan en actief deel te nemen aan Babelut Parcours ZIMZUM.

Tijdens de eerste repetitiedagen in juni werd er veel muzikaal materiaal verkend. Er werd geëxperimenteerd met een vrolijke melodie op klokkenspel die uitmondt in een heus orkestwerk.  Zowel akoestische klanken als electronics weerklonken in het atrium. De blokken met verschillende grootte werden uitgetest, van kleine settings tot enorme bouwwerken.

Kijk nu al uit naar het premièreweekend van 20 en 21 november en bouw er samen met je kind aan onze muzikale ZIMZUM.