In residentie: Charlotte Goesaert

De onderzoeksresidentie van Charlotte bestaat uit twee grote delen. In het najaar van 2019 werkte Charlotte aan haar ontwikkelingsonderzoek, met als zoektocht dans als documentaire en de beperking van het lichaam. Charlotte verzamelde materiaal over het (onvolmaakte) lichaam in de maatschappij en kunst. Zo sprak ze met antropologen, kunstwetenschappers, etc. Ook ging ze in gesprek met andere makers die omgaan met het medium documentaire zoals Silke Huysmans en Hannes Dereere en theatergezelschap Berlin.

Samen met videomaker Jochem Baelus filmde en interviewde Charlotte verschillende mensen met abnormale lichamen, van mensen met lichamen met een beperking (geblesseerd, kreupel, oud, zwaarlijvig, gehandicapt) maar ook van bodybuilders en andere extreem getrainde lichamen.