In residentie: Elisabeth Borgermans

Elisabeth Borgermans komt in residentie haar voorstelling ZASÜR afwerken. ZÄSUR is een choreografische verkenning van verlangen en verlatenheid, muzikaal voortgestuwd door golven Mahler en Metal. Een vrouwelijke performer kijkt naar een ver en nabij verleden en gaat, in een zoektocht naar inzicht, in dialoog met o.a. Gustav Mahler, Friedrich Hölderlin, Rosa Luxemburg, Yvonne Rainer, Straub/Huillet en experimentele metal-genres. Terwijl ze in en uit de choreografische ruimte beweegt, wordt het publiek uitgenodigd haar te volgen in een labyrint van intensiteit en distantie, intieme én afstandelijke situaties. Ze vraagt zich daarbij steeds af: “Waarom liep het zo, en niet anders?”.

De première van ZASÜR staat gepland op C-TAKT#7 op 10 september in C-mine.