In residentie: Stijn Demeulenaere

Stijn Demeulenaere en het duo The Third Guy presenteren een project waarbij veldopnames en muziekinstrumenten interageren met de natuurlijke sonische omgeving van een plek. Door real time interactie creëren de performers lagen van geluiden die allemaal met elkaar interageren, waardoor een meerlagige trialoog ontstaat, gebonden tussen tijdslineariteit en de ruimte. Met Everybody Lives Here willen we een voorstelling maken die het geluid van ruimtes verkent. We werken met het geluid van een plek, voegen daar onze eigen geluiden aan toe en gebruiken die om de auditieve identiteit van de ruimtes waarin we spelen te benadrukken. Via een interactie tussen de drie performers en het publiek willen we een geluidsomgeving creëren die het sonische wezen van plaatsen, hun akoestiek, hun soundscape en het luisteren van het publiek en onszelf onderzoekt. De voorstelling is bij uitstek geschikt voor in situ performances, maar werkt ook op een podium, in concertzalen of andere gebouwen.