OPEN CALL: Liesbet Hermans zoekt dansers, acteurs, performers

POSTHUMAN/Liesbet Hermans – A Deluded State of Mind

Posthuman/ Liesbet Hermans is op zoek naar dansers, acteurs, performers.

Over het project

A Deluded State of Mind (première 2021) onderzoekt dualiteit. De illusie dat wij onafhankelijk zijn van de wereld rondom ons en dat we hierdoor een vertekend beeld van onze realiteit creëren.Hermans wil dit idee benaderen vanuit een breder filosofisch perspectief, door het te belichamen in een constellatie van twee lichamen: 1 performer, 1 toeschouwer.De toeschouwer stapt in de voetsporen van een performer. Welke interactie ontstaat er tussenbeide lichamen? Is er een manier om de activiteit van onze geest te belichamen? Hoe kan het lichaam van de performer deel uitmaken van het fenomenologische lichaam van een toeschouwer?

Het project startte in het najaar van 2019 met performatieve wandelingen in stilte met een focus op thema’s als: object/subject, observator/geobserveerde, etc. Deze experimenten willen we nu verder uitwerken met een test-publiek. We werken één op één. We zijn op zoek naar mensen met een sterke affiniteit met beweging en bewustzijn (dansers, performers, drama of danstherapeuten,…) Dit onderzoek zal een combinatie zijn van o.a. duowandelingen in stilte, onderzoek rond onze manier van denken, het belichamen van onze gedachtengang, reflecties etc.

Praktische info

Van 16 tot 20 Maart in Provinciaal Domein Dommelhof (BE, Neerpelt) / 9h – 17h (flexibel)
Schrijf je in via onderstaande link voor 2 Maart, 2020:
https://forms.gle/YseGb82nZ893uH7K9

Posthuman/ Liesbet Hermans

Liesbet Hermans (BE, 1981°) is conceptueel kunstenaar en curator. Een belangrijke vraag in haar praktijk is: waar zijn we vergeten om mens te zijn? Ze studeerde af als meester in productdesign bij Lucas School of Arts met een scriptie over de impact van lichaamstaal op design. Deze fascinatie voor non-verbale communicatie was haar motivatie om een internationale training fysiek theater te volgen in Madrid. Ze is curator en artistiek leider van mute, een kunstenfestival in stilte, een intuïtieve werkplek die een context schept voor performances zonder woorden.

>>> Voor meer info en vragen: liesbet@posthuman.be