HET LAB zoekt residenten!

OPEN CALL VOOR 2 RESIDENTIELE PROJECTEN​​​​​​​VOOR JONG PUBLIEK

 

HET LAB heeft voorjaar 2021 (vanaf maart) nog ruimte voor twee residenties van min. twee weken elk. Heb je een plan voor onderzoek of uitwerking? Werk je voor jong publiek? Overtuig ons dan van je plan door de volgende info te mailen aan emely.alders@ccha.be:

·       inhoudelijke beschrijving van je plannen (max. 3 pagina’s)

·       beschrijving van het opzet, doel en werkmethodiek tijdens de residentie (max. 1 pagina)

·       je CV met duidelijke referenties naar de kunsten voor jong publiek

HET LAB biedt verloning in de vorm van coproductie, verblijf in appartement, werkplek, fietsen, mogelijkheden tot try-out, externe feedback en coaching.

Deadline: stuur je aanvraag ten laatste op vrijdag 14 augustus 2020 naar emely.alders@ccha.be.

Wat?

Eind augustus 2018 startte HET LAB, een residentiële artistieke werkplek in Hasselt waar kunstenaars en makers die voor kinderen en families werken, kunnen onderzoeken en repeteren. De artist development steunt op een residentiële, (inter)nationale en op maat gemaakte drievoudige methodiek:

·       research & onderzoek – jaarlijks één kortere internationale masterclass en één internationaal meerdaags lab rond één thema, en twee keer per jaar een bezoek aan een buitenlands kunstenfestival voor telkens 2 makers.

·       proces-development – residenties op maat: infrastructuur, verloning, omkadering, externe feedback en coaching, try-out mogelijkheden en internationale netwerking op maat en vraag.

·       product-development – coproductionele ondersteuning aan een kunstenaar / gezelschap

Tijdens de residentie stellen we verschillende werkplaatsen ter beschikking en kunnen kunstenaars en artiesten verblijven in een appartement in het hartje van Hasselt.  Bekijk hier meer info.

HET LAB is vernetwerkt in Vlaanderen met kunstenaars en gezelschappen en internationaal met de internationale context van het Krokusfestival alsook met de partners uit het door Creative Europe gesteunde PUSH+ netwerk. Daarnaast schrijft HET LAB zich in in het cultuurplan Limburg via LIKO (Limburgse kunstenplatform) en ONDERSTROOM, samenwerking rond artist development.

Deze werkplek kan rekenen op steun van de stad Hasselt die in zijn beleid inzet op creatie en een plek voor kunstenaars. Bovendien wordt zijn werking ondersteund door projectsubsidie van de Vlaamse Overheid.

Wie?

Tussen augustus 2020 en februari 2021 verwelkomt HET LAB de volgende residenten: tout petit – collectief dOFt – Tuning People/Karolien Verlinden – Talitha De Decker – Amalia Herrera – Alexander Vantournhout – Nele Van den Broek & Sofie Palmers – Mira Bryssinck – TG Vagevuur – Jordi L. Vidal – Klankennest – Compagnie Ô Quel Dommage – Anastassya Savitsky.