In residentie: Ilan Manouach

Tijdens de residentie in C-TAKT gaan Ilan Manouach experimenteren met een nieuwe implementatie van het Shapereader systeem, namelijk een papierset geproduceerd tijdens een residentie in het Frans Masereel Centrum. Het is een kans om verschillende artiesten met verschillende muzikale achtergronden uit te nodigen en samen de bouwstenen te conceptualiseren voor een tactiele, grafische muzieknotatie volgens de preoccupaties van elke artiest.

Tijdens mijn verblijf in C-TAKT is ons doel om de normativiteit van conventionele notatietools in twijfel te trekken, het de-benadrukken van visie met betrekking tot het “lezen” van muziek te bespreken en de vele manieren te verkennen waarop geluid kan worden vertaald en gestimuleerd door aanraking. Deze week, midden in een razende pandemie, is een collectieve herdenking van het besef van wederkerigheid in de tastzin, die misschien nooit meer hetzelfde zal zijn.