In residentie: Tout Petit

Met Niet Vallen creëert tout petit voor de zesde maal een dansvoorstelling voor jong publiek. Bij de vorige creaties van tout petit fungeerden Cuyvers en Vanhoyland steeds als choreograaf én danser. Nu kiezen ze voor een nieuwe manier van werken. De kunstenaars werken samen het artistieke concept uit van Niet Vallen. Ze ontwikkelen de krijtlijnen voor de creatie en leggen de basis van een dansonderzoek. Vervolgens nemen ze verschillende rollen op. In december’21 zal Lies Cuyvers samen met drie dansers het dansonderzoek uitdiepen. Ciska Vanhoyland legt zich dan toe op de muziek. Uit een continue artistieke dialoog met elkaar én de andere betrokken kunstenaars, krijgt een dansvoorstelling vorm.

Tijdens deze residentie gaat Ciska Vanhoyland aan de slag met het uitwerken van de compositie van de muziek voor de voorstelling. Er wordt gewerkt rond geluiden die vallen, vliegen en opstijgen suggerenen.