In residentie: Collectief NOON

“And now the beginning is somewhere else” is een nieuw werk van ons multidisciplinaire collectief NOON.

Na drie in-situ performatieve installaties en een jaar onderzoek rond het meeslepende aspect van ons werk, werken we aan dit nieuwe stuk dat functioneert als een ecosysteem.

De scenografie en haar materialiteit staan centraal. De installatie is ontwikkeld als een variatie rond de logica van schuim en benadrukt hoe onze verschillende schalen met elkaar vermengd zijn en onderzoekt hoe de relationele ruimte poreus en soms stroperig kan worden, waardoor de onderlinge verbondenheid gezien en gespeeld kan worden.

Door middel van ruimte, maar ook door middel van geluid, verhalen vertellen en choreografisch werk proberen we een wereld van onderlinge verbindingen te creëren – knopen en draden, en stellen we het natuurlijke en kunstmatige binaire in vraag.

Het is onze wens om een installatie te creëren die verschillende soorten ontmoetingen voedt en de porositeit van ons wezen benadrukt met speelsheid en zachtheid.