OPROEP: participanten gezocht voor project Elke Van der Kelen

tijdens residentie C-TAKT – project A Play of Space I – Elke Van Der Kelen

Enthousiastelingen voor creatieproces gezocht. Kunstenaar Elke Van Der Kelen werkt in februari 2022 aan nieuw werk tijdens haar residentie bij C-TAKT, Dommelhof. Hiervoor is ze dringend op zoek naar enthousiaste participanten die mee in haar onderzoek willen duiken. Hieronder vind je meer informatie over het project, de kunstenaar en wat er wordt verwacht.

info project

Vaak hebben we als mens een onbewuste relatie met de ruimtes die we betreden en gebruiken. Ze hebben een grote impact op de manier waarop we ons voortbewegen, gedragen en voelen. Met de installatie ‘A play of space I’ wil Elke die levende ruimte tonen, manipuleren en onze relatie er toe in vraag stellen/onderzoeken.

Tijdens haar residentie bij C-TAKT gaat Elke aan de slag met 11 rijdende wanden waarmee ze de ruimte wil indelen, openbreken, omhelzen.

Elke is op zoek naar enthousiastelingen die het onderzoek voor de choreografie van de wanden mee willen voeren. In een volgend stadium van het project zullen de wanden a.d.h.v. robotica zelfstandig kunnen voortbewegen. In deze fase onderzoeken we wat de boeiendste opstellingen en bewegingen voor de wanden zijn. Door middel van laagdrempelige opdrachten zal er geimproviseerd worden rond beweging en ruimte. We experimenteren met verschillende composities en gaan in dialoog over onze ‘ruimte-ervaring’.

Meer informatie over het project vind je hier.

info Elke Van Der Kelen

Ruimte loopt als een rode draad door het werk van Elke Van Der Kelen. Zij volgde een opleiding tot architect in Brussel en studeerde vervolgens theaterregie en docentschap aan de toneelacademie van Maastricht. De impact van de scenografie en de publieksopstelling spelen bij elk project van bij de start een belangrijke rol. Elke tast graag de grenzen af tussen architectuur, theater, beeldende kunst maar ook voor haar nog onbekende disciplines als robotica.

www.elkevanderkelen.com

Wat wordt er verwacht/wie zoeken we

 . Je hoeft geen theater of danservaring te hebben, het is wel een voordeel als je makkelijk te been bent om de wanden vlot te kunnen manipuleren.

. Op vrijdag 18 februari 2022 (11u00) zal er een klein intern toonmoment plaatsvinden. Daarvoor is Elke op zoek naar mensen die zich minimum 3 slots (zie praktisch) kunnen vrijmaken, inclusief het toonmoment.

. Kan je er niet bij zijn tijdens het toonmoment maar wil je graag meewerken aan het onderzoek, laat ons zeker weten welke momenten je er wel kan bij zijn.

. Denk je dat dit interessant kan zijn voor een specifieke groep, laat het ons ook zeker weten. (vb theatergroep/wandelclub/klas…)

praktisch

WAAR: provinciaal domein Dommelhof, toekomstlaan 5, 3910 Pelt

WANNEER: Tussen donderdag 10 februrari 2022 en vrijdag 18 februari 2022

De dagen worden ingedeeld in 3 slots:
ochtend:       10u – 13u
middag:        14u – 17u
avond:          19u – 22u

Toonmoment voorzien op 18 februari om 11u00.

Geef duidelijk aan welke dagen en welke slots je beschikbaar bent. Ben je flexiebel maar wil je bijvoorbeeld maximum 3 slots komen, geef dat dan ook duidelijk aan. Afhankelijk van de aanmeldingen en beschikbaarheden zal er een definitieve planning worden gemaakt, dit ten laatste op 2 februari 2022.

INFO en AANMELDEN:    oproepelkevanderkelen@gmail.com

Laat ons bij voorkeur voor 1 februari 2022 iets weten.
Heb je vragen/twijfels/suggesties neem zeker contact op.