In residentie: David Hernandez

David Hernandez komt naar Dommelhof met een nieuwe productie Vox. Deze verdiept zich in de fundamentele relatie tussen geluid en beweging. In Vox geeft hij voor het eerst een centrale rol aan de stem en nodigt hij de Brusselse geluidskunstenaar en producer Zoë McPherson uit om te experimenteren met live captaties van de stem en de ademhaling van de dansers. Ze bewerkt dit materiaal tot een hypnotiserende elektronische compositie die schatplichtig is aan trance en polyritmiek. Ook de scenografie van de Kroatische Zdravka Kirigin is prominent aanwezig. Drie dansers wenden al hun inventiviteit aan om licht en klank te vervormen in een transformerend landschap van obstructies.

Zoë McPherson woont in Brussel en is actief als componist en elektronische muzikant, de kroatische Zdravka Kirigin tekent voor scenografie- en kostuumontwerp, en choreograaf David Hernandez initieert het project. In samenwerking dagen ze elk de grenzen van hun ambacht uit. Door experimenten met dansers Colas Lucot, Marie Viennot en Mohamed Toukabri monden deze artistieke stemmen uit in een krachtige, polyfone en transdisciplinaire show.