In de kijker: doorlopend open op C-TAKT#2

In het slotweekend van C-TAKT#2 vinden er zich op verschillende locaties in het gebouw doorlopende voorstellingen en installaties plaats. Hier kan je tussen bepaalde tijdstippen in en uit en zijn gratis toegankelijk.

Rita Hoofwijk – facing faces

facing faces laat mensen kijken naar mensen. Twee bezoekers nemen tegenover elkaar plaats.

Als een analoge film wordt een rol met portretten door Rita Hoofwijk voor hun ogen afgedraaid. Ieder gezicht draagt een titel die vertelt hoe deze persoon gezien is. Die beschrijving kleurt de blik, blijft onvolledig, biedt een kader aan de kijker en stelt de vraag: “Hoe zie je zelf?”

Rita Hoofwijk studeerde in 2016 af aan Toneelacademie Maastricht. Haar afstudeerscriptie Verwondering verkennen won de scriptieprijs van de Faculteit van de Kunsten. Haar werk focust veelal op de blik van de bezoeker, welke ze middels een gestuurde kijkrichting uitnodigt zijn omgeving op een andere manier waar te nemen.

facing faces zal te zien zijn op 22 en 23 september vanaf 13u.

Joris Perdieus & Evelien Cammaert – Grammatica

Performance-artieste Evelien Cammaert en beeldend kunstenaar Joris Perdieus maken samen een intrigerende en verstilde performance, die het publiek onderdeel maakt van de installatie.

Ze draperen in stilte doeken van verschillende kleur over een kader, steeds weer herschikken ze de doeken. Dat wordt door een camera geregistreerd en meteen ook op een scherm getoond, zonder dat de performers aanwezig zijn in het geregistreerde beeld. Er ontstaat een haast sacrale en verstilde sfeer. Het geprojecteerde werk krijgt daardoor ook iets landschappelijks.

Het werk zal ook te zien zijn zonder de performance, als een kunstwerk voor een tentoonstelling.

Grammatica zal te zien zijn op 22 en 23 september vanaf 14u.

Dagmar Dachauer – Competing for sunlight – The Tree Cycle

Competing for Sunlight – The Tree Cycle” is een artistiek, multidisciplinair dans- en filmproject.

Het onderzoekt de  intieme  verhouding tussen natuur en cultuur. Door middel van dans in het bos, rondom en met een boom, leggen de makers onze intieme relatie met natuur en natuurbeleving bloot. Ze bevragen fenomenen zoals onze vervreemding van de natuur en beantwoorden tegelijkertijd deze vragen door het bieden van een cultuur- en natuurbeleving. De bomen en het bos zijn “mede-performers” in het geheel. Het project resulteert in een serie danskortfilms, telkens rond één bepaalde boom(soort). Van deze serie worden hier Ash en Oak getoond.

Dagmar Dachauer is een freelance danser, performer, choreograaf en filmmaker, gevestigd in Oostenrijk en België.

Competing for sunlight zal te zien zijn op 22 september vanaf 14u.