In de kijker: Lucinda Ra

lr_grondwerk_c_mario_debaenekopie_2

Van 21 tot 23 september brengt het gelegenheidscollectief Lucinda Ra een driedaags open atelier naar het C-TAKT#2 festival. Je kunt vrij binnen- en buitenlopen, op wandel gaan met een audiogids, je mengen in gesprekken, of gewoon luisteren en kijken naar muziek, (animatie)films, korte voorstellingen en beeldend werk. De keuken – doorlopend en gratis – vormt het hart van het project. Ingrediënten draag je zelf aan: een ticket voor Grondwerk kost 250 gram voedsel.

Lucinda Ra is een collectief van kunstenaars zoals Simon Allemeersch (theater), Giovanni Barcella (muziek), Barbara Claes (theater), Stefanie Claes (theater), Maarten De Vrieze (fotografie), Brigitte Mys (zakelijk), Jeroen Van Herzeele (muziek) en Mario Debaene (beeld). Al hun voorstellingen ontstaan in de wereld buiten het theater. Vaak nemen ze enkele jaren de tijd om zich in de onderwerpen te verdiepen. Via ontmoetingen, evenementen, interviews verzamelen materiaal voor hun verhaal, vertrekkende vanuit verschillende achtergronden en disciplines. Het resultaat is een ervaring die tot op het bot gaat.

GRONDWERK is een 72 uur durend open atelier van het collectief Lucinda Ra. Ze proberen ze de wereld rondom te begrijpen en ontstaan muzikale en beeldende voorstellingen die zeer toegankelijk zijn. GRONDWERK is geen voorstelling maar een museum en een openbaar onderzoek rond de vraag wat een sociale stad zou kunnen zijn. In drie dagen gaat jong en oud over leven en dood van elke dag in de verzorgingsstaat. Een microsamenleving waar theater en werkelijkheid voortdurend door elkaar lopen. Waar kunstenaars, wetenschappers en toeschouwers verdiepen in hoe we met elkaar kunnen samen leven en werken. GRONDWERK vindt plaats rond een grote tafel. Het toegangsticket is 250 gram eten (geen vlees, vis of alcohol). Zo voorzien de toeschouwers de ingrediënten waarmee gekookt wordt. De keuken vormt het hart van het project en is doorlopend open. Als toeschouwer kan je binnen en buitenlopen, je kan je mengen in de gesprekken, of gewoon luisteren en kijken naar muziek, animatiefilms of korte voorstellingen. Zet je bij aan de tafel of kies zelf wanneer je langskomt, maar laat je verrassen in het moment.