Winternights 2023

Winternights is een avontuur voor zowel makers als bezoekers. Op verrassende locaties in Maastricht maak je kennis met nieuw, ‘onaf’ werk, oftewel work-in-progress, van beloftevolle theatermakers, performers, choreografen, componisten en beeldend kunstenaars. Makers krijgen de ruimte om nieuw werk te testen en toetsen en in contact te komen met publiek, professionals en elkaar.

Je kan Winternights bezoeken op vrijdag 8 en/of zaterdag 9 december. We beginnen steeds om 13.00 uur in ons festivalhart in de Lutherse kerk (Hondstraat 14). Als je Winternights bezoekt kan je een route volgen die verschillende theatrale hapjes aan elkaar verbindt. Naast de theatrale hapjes, verzorgen we ook een maal in het hart van ons festival, waar je in informele sfeer door kan praten met makers en bezoekers. Om de heerlijke maaltijd, bereid door Hemelse Soep te kunnen bekostigen, vragen we een bijdrage van 12,50 euro. Tickets kan je hier aankopen. Je kan de keuze kan maken of je vrijdag 8 december en/of zaterdag 9 december komt.

-PROGRAMMA-

De volgende makers staan op het programma:
Barbara T’Jonck, Esra Çopur & Philipp Cahrpit, Evelien Cammaert, Gerben Vaillant, Jelle Huizinga, Johannes Bellinkx & Daan Brinkmann, Karen Hendrickx, KIN Collective, MOHA, Moni Wespi, Naomi Steijger & Lieselot Mariën

-PRAKTISCH-

Vrijdag 8 december
10:00-11:30 uur: ochtendsessie
13:00 uur: opening
13:00-21:30 uur: programma

Zaterdag 9 december
10:00-11:30 uur: ochtendsessie
13:00-21:30 uur: programma

Winternights is een initiatief van SoAP Maastricht, VIA ZUID (Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg) en C-TAKT (Platform Transdisciplinair Talent).