Komt op/Gaat af in première!

In 2002 vindt auteur en theatermaker Nico Boon een boek op de rommelmarkt. Het is een boek met foto’s van de Amerikaanse fotografe Margaret Bourke-White. De oorlogsfoto’s inspireren hem voor zijn eerste solo aan het RITCS. Die solo is een kantelpunt. Nu, zeventien jaar later, is het verhaal van de fotografe de voedingsbodem voor zijn tweede solovoorstelling Komt op/Gaat af.

Kan men de drijfveren van andere mensen begrijpen? Valt een leven überhaupt te reconstrueren? Of tasten we in het duister als we iets over andere mensen willen weten? In Komt op/Gaat af brengt Nico Boon een collage waarin verschillende levens elkaar al dan niet toevallig kruisen. Net als in deze levens heeft het toeval in deze voorstelling een niet te onderschatten rol.

Komt op/Gaat af gaat in première op 24 en 25 januari 2019 in CC Berchem.