Een unieke inkijk in het creatieproces van TOM door Joery Erna

BARRY likes to tingle the imagination.

De voorstelling TOM van Karel Tuytschaever gaat bijna in première. Parallel aan het onderzoeks- en creatieproces maakte fotograaf Joery Erna een reeks van vier video essays, die een inkijk bieden in het creatieproces. De vier videografieën zijn hieronder te zien:

Daarnaast maakte Joery Erna tijdens het creatieproces van TOM de documentaire Joery kijkt naar TOM. Zoals de titel het zegt, koos hij ervoor niet louter een making of te maken, maar zijn portret van Karel Tuytschaever als mens en maker. De documentaire staat autonoom naast de voorstelling als tijdsdocument. De documentaire ging in première op 6 april, tijdens PREJAVU in De NWE Vorst in Tilburg (NL). PREJAVU zijn de platform-avonden van Makershuis Tilburg waar nieuwe makers zichzelf introduceren, presenteren en gloednieuw werk vertonen.

Intussen kan je de documentaire online bekijken:

Meer info over TOM vind je hier.

Tickets zijn hier te verkrijgen.