X/tnt (Fr): Dedriving Code

Bekijk hier de teaser video van Dedriving Code van X/tnt.

Wat zijn de rechten voor ons wanneer we openbare ruimtes gebruiken? Wat kunnen we doen in verschillende soorten openbare ruimtes? Hoe kan kunst reflecteren op de relatie tussen mens en publiek? op zoek naar deze en andere juridische kwesties in reactie op de Code Dedriving internationale kunstproject, dat nu plaatsvindt in Boedapest bij Freedom Square na Marseille, Rouen, Norwich en Pristina PLACCC de uitnodiging.

De Franse collectieve X/tnt beweert onderlinge verhouding tussen de wet, de kunst en openbare kunst interventies in de openbare ruimte de focus, voortbouwend op lopend onderzoek op nationaal en Europees rechtsstelsels, gebruik te maken van de mogelijkheden van advocaten en kunstenaars in samenwerking kansen.

“We weten heel weinig over wat we kunnen doen in de openbare ruimte. Maar ze herinneren ons er constant aan wat we niet kunnen doen. Als gevolg hiervan is het openbare plein misvormd, ontbreekt het de menselijke factor en is het grotendeels georganiseerd volgens beveiligingsregels. Dedriving Code heeft tot doel het creatieve gebruik van ruimten te bevorderen”

Antonia Taddei – Ludovic Nobileau