hEAR DROPS – Dronotonous

Een drone is zoveel als een lang aangehouden toon. Je vindt ze zelfs in het dagelijks leven. Sommige drones zijn rijk genoeg om er wat gedetailleerder naar te luisteren. Geef ze gewoon een beetje aandacht. Speel met hun timbre, volume, duur of richting. Combineer ze in lagen over elkaar of laat ze op elkaar inwerken.

Artlink: Volgens Carole Pegg is het de eerste grote westerse compositie die volledig gebaseerd is op de productie van vocale harmonischen. Het zijn juist die boventonen die het geluid van drones zo interessant maken.

hEAR DROPS bevordert de samenwerking tussen kinderen en leerkrachten op basis van gedeelde criteria. Het principe is eenvoudig: samen een aflevering kijken, bespreken wat je hebt gezien en gehoord, nog een keer kijken, de spelregels interpreteren, context en materialen bespreken, samen uitvoeren, samen evalueren.

Een concept van Musica Impulse Centre