Nada Gambier op de Hot House

Nada Gambier stelde vandaag haar project Voice of a City voor op de Hot House van In Situ.

Tussen maart 2015 en de zomer 2018 reisden de kunstenaars Nada Gambier, Mark Etchells en Thomas Kasebacher naar verschillende steden en regio’s in het noorden, oosten, zuiden en westen van Europa, waar ze koks, advocaten, taxichauffeurs, politieagenten, activisten, leraren enz. ontmoetten. Tijdens deze reizen bouwden ze een archief van foto’s, teksten, tekeningen, geluiden en gefilmde beelden die nu openbaar worden gemaakt door een reeks presentaties in de vorm van een boek, een tentoonstelling, een performance, een schrijfworkshop, blind-date evenementen en meer. Dit geheel van werken onthult een visie op Europa van vandaag door de subjectieve lens van haar inwoners terwijl ze feit, fictie, geheugen en interpretatie combineert.