OORtreders 2018: Het groot Pelts fusiekoor

In 2019 versmelten Neerpelt en Overpelt tot één grote fusiegemeente: Pelt. Om dit fusiejaar feestelijk in te zetten, zullen zoveel mogelijk zangkoren uit Neerpelt en Overpelt zich verenigingen in ‘Het Groot Pelts Fusiekoor’.

Dit eenmalige superkoor met meer dan 200 zangers zal een gloednieuwe compositie uitvoeren aan beide oevers van de Dommel in Klankenbos, niet toevallig de (oude), geografische scheidingslijn tussen Neerpelt en Overpelt. Samen geven ze het muzikale startschot voor de nieuwe fusiegemeente. De muziek is van de hand van de Limburgse componist Kevin Houben, die in het verleden al met het Nationaal Orkest van België op Tomorrowland stond.

Verwacht je dus aan een sprankelende openluchtcompositie gebracht door het grootste koor dat Pelt ooit gekend heeft: Het Groot Pelts Fusiekoor.