Klankenbos Spring Expo

29/05 – 06/06

Amber Meulenijzer – Nika Schmitt  – Elsa M’Bala – Anne van de Star – Mo Laudi

Een klankkunstexpo in openlucht met creaties van Amber Meulenijzer, Nika Schmitt, Elsa M’Bala, Anne van de Star en Mo Laudi

Een stem, een auto, een bel, stilte. Op Klankenbos Spring Expo volg je het parcours langs de creaties van vijf internationale klankkunstartiesten. Zij halen alledaagse voorwerpen uit hun context en brengen ze binnen in het bos. De kunstwerken vormen een klinkende spiegel voor de omgeving. Ze resoneren, weerkaatsen, galmen of zwijgen. In hun interactie met de natuur en de jaren ‘70 architectuur van de site, creëren ze een nieuw klanklandschap. Een landschap dat de relatie tussen mens en natuur bevraagten aanzet tot bewust luisteren naar de ander.

Amber Meulenijzer (BE) bouwde haar iconische Saab 900 om tot een reflecterend sculptuur. Twaalf Toa luidsprekers op het dak boetseren klanken die naar de oppervlaktes van de gebouwen rondom reizen. Ervaar op de brug over de Dommel de kinetische installatie Flux van Nika Schmitt (LU). Verschillende bellen laten je luisteren naar de stroming van de rivier en – wie weet – het bijten van de vissen. Sluit je ogen in het klankkunstwerk Radio Forest, waar je kan luisteren naar een intieme radio-compositie met migratieverhalen van Elsa M’Bala (CM/DE), gemaakt tijdens Curating Lab samen met bewoners van Pelt. Aan de kleine vijver, wandel je langs Bling rrring van Anne van de Star (BE), een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. Geluidskunstenaar en DJ Mo Laudi (FR/ZA) bouwt een metershoge fragiele constructie met alledaagse houten voorwerpen, waartussen hij field recordings en samples laat weerklinken, opgenomen door de deelnemers van Curating Lab.

De opening van Klankenbos Spring Expo gaat door op zaterdag 29 mei om 14.00 uur en is tegelijkertijd het slotmoment voor Curating Lab met performances en luistersessies van Christine Eyene, Elsa M’Bala, Mo Laudi, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van de workshops. Bestel hier je ticket voor 7 euro.

Amber Meulenijzer – SAAB SCULPTURE VI: PLACES UNSEEN
Nika Schmitt – Flux
Elsa M’Bala
Anne van de Star – Bling rrring
Mo Laudi

Datum: zaterdag 29 mei – zondag 06 juni
Openingsuren: 
Weekend (zat. – zon.): van 14.00 – 18.00 uur
Weekdagen (ma. – vrij.): van 15.30 – 19.30 uur

Startpunt route: De route start aan het onthaal aan klankinstallatie Radio Forest (ingang Klankenbos). Haal hier een plannetje op met het parcours.

De expo is gratis

Opening expo: zaterdag 29 mei om 14.00 uur met performances en luistersessies door Elsa M’Bala, Mo Laudi, Christine Eyene, Megan Leigh Heilig en de deelnemers van Curating Lab 2021.

Toegangsprijs opening event 29 mei: 7 euro. Bestel hier je ticket, plaatsen zijn beperkt tot 40 personen.

Een initiatief van Musica, Impulscentrum voor Muziek in samenwerking met C-TAKT en Provinciaal Domein Dommelhof.