C-TAKT#2 (dag 7): Maxim Storms

Donderdag 20 september komt de eigenzinnige Maxim Storms naar C-TAKT#2.

In Brother Blue werkt Maxim Storms aan een permanent ontwikkelend web van brute chansons, monologen, collages en choreografieeën. Brother Blue is een eigenzinnige collage van scènes waarin Storms spreekt, schreeuwt, declameert en dan weer zingzeggend zijn poëtische taal verklankt. Storms is een intrigerende verschijning met een wonderlijke uitstraling met verrassend, soms zeer abrupte bewegingen. Hij is innemend maar ook onvoorspelbaar en volstrekt ongrijpbaar. Een dadaïstisch treurspel dat zich afspeelt in een ontbetrouwbaar universum tot de man ontdekt dat zijn staart weg is. Hij verdenkt alles en iedereen, inclusief zichzelf. Met zijn gezicht zo blauw als een smurf en een ritmische taal die hij rechtstreeks richt aan het publiek is Brother Blue even komisch als absurd. Brother Blue is de eerste solo-voorstelling van Maxim Storms.

Maxim Storms studeerde in 2012 af aan Kask Gent en richtte samen met Katrien Valckenaers Ballet Dommage op. Zijn grappig en absurd duet Another One – samen met Lobke Leirens – zag u vorig jaar in C-TAKT#1. Zijn voorstelling voor kinderen Klutserkrakkekilililokatasrof werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2017 en kende een bejubelde tournee. In Vlaanderen wordt Maxim Storms de Charlie Chaplin van zijn generatie genoemd. Hij kan veel met zijn stem en heeft een geheel eigen lichaamstaal met vooral kromme pasjes op de vloer.