OORtreders 2016 – Festival voor transdisciplinaire kunst met geluid

OORtreders is Afrikaans voor overtreders. OORtreders dwalen rond op verboden terrein of in niemandsland, ver weg van de platgetreden paden. Dit is het domein van de transdisciplinaire kunst: kunst tussen disciplines en genres, tussen schouwburg en publieke ruimte, tussen passief en actief beleven, tussen oor, oog, hersenen en lichaam. OORtreders brengt transdisciplinaire kunstenaars uit binnen- en buitenland samen met één gemeenschappelijke focus: geluid. Hoe kan geluid als medium dienen om buiten de grenzen van een discipline te treden?

OORtreders is een tweejaarlijks festival voor avontuurlijke muziek en geluidskunst dat focust op transdisciplinaire creatie, jonge kunstenaars en muzikale interactie in de publieke ruimte. Deze tweede editie staat in het teken van muzikale signalen: Say Something! Het festival vindt plaats op zaterdag 20 oktober 2018 in het bosrijke Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt. Van 19 t.e.m. 21 oktober kunnen bezoekers tevens genieten van OORtreders expo, een gratis parcours met klankinstallaties.

 

MaanMuziek – Cadence Drumline Kaulille – Shoosh – Bruno Geurts – Nonno – TuëjeN – Matuvu – Inertiak – KlanK/Technoïd – Luke Jerram – Karl Van Welden – Roel Heremans – Stijn Demeulenaere – Valery Vermeulen & Se_Ren_Dip Trio – Rutger Zuydervelt – Eric van Osselae – Lars Kynde & Nikolaj Kynde – Soundlings – Zwerm E-Guitarquartet – Jeroen Uyttendaele & Dewi de Vree – Cathy Van Eck

Foto’s: Marc Faes, Marc Ras, Cees Van de Ven & Sam Vanoverschelde