Halewyn in première!

Met Halewyn brengen Raphaël De Cock en Emma Rekers een eigentijdse voorstelling gebaseerd op de befaamde middeleeuwse Ballade van Heer Halewijn. De samenwerking met artiesten vanuit verschillende achtergronden resulteert in een veelzijdige productie, een mix van stijlen en composities. Het geheel wordt zo een afspiegeling van de organische ontwikkeling via vertaling, variatie en transformatie die de ballade kende door mondelinge overlevering sinds de middeleeuwen.

Een aantal tienermeisjes van 12 tot 18 jaar werden uitgenodigd om vanuit de eigen leefwereld een stempel te zetten op deze productie. Hun ervaringen als opgroeiende tiener en hun muzikale inspiratie waren het vertrekpunt. Raphaël De Cock en zangmaker Emma Rekers begeleidden hen in dit muzikale avontuur.

Halewyn gaat in première op het AlbaNova Festival van onze partner Musica.