C-TAKT zoekt 38 mannen voor kunstinstallatie!

Het slot van het C-TAKT-festival 2018 op zondag 23 september is de fantastische installatie STASIS met 34 mannen en vier tafels.

In STASIS klemt een groep mannen in pak met een bovennatuurlijke kracht een tafel vast in de mond. Op iedere tafel staan andere mannen in pak die hetzelfde doen. Samen vormen ze een piramide. De mannen zitten letterlijk vast in een structuur op de grens van het onmogelijke. Kortom een stukje poëtische goochelarij dat enkel lijkt te bestaan in een surreële wereld.

Kunstenaar Ruben Bellinkx maakte deze installatie voor video, maar kreeg gaandeweg de vraag om het ook live uit te voeren. Tot nu toe werd het slechts drie keer getoond, één keer in een zaal en twee keer buiten.

Wij tonen het in C-mine op het podium van de grote zaal.

Hiervoor zoeken we 34 (+ 4 reserves), fitte mannen waaronder een aantal zonder hoogtevrees. Voorwaarden zijn: vrij zijn op zondag 23.9 én op één van de pasmomenten in de weken er voor. De performance voor een publiek zelf duurt 20 minuten.

Aanmelden kan bij C-minecultuurcentrum (c-minecultuurcentrum@genk.be) of giette.hulsbosch@limburg.be.

Werk mee aan deze unieke kunstinstallatie en word voor één dag onderdeel van een kunstwerk!