Gatz beslist over eerste ronde projectsubsidies Kunstendecreet 2019

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz heeft principieel beslist over de aanvragen voor de eerste ronde van de projectsubsidies en beurzen in het kader van het Kunstendecreet voor 2019. En ook hier waren weer een hele hoop projecten waar C-TAKT rechtstreeks of onrechtstreeks mee betrokken is in terug te vinden.

Tom Struyf ontvangt steun voor zijn project Dier. Een project dat gecoproduceerd zal worden door C-TAKT. Daarnaast ontvangt Post uit Hessdalen steun van de Vlaamse Overheid, en ook Wouter Krokaert kan rekenen op de steun van het kunstendecreet.  Verder zien we nog Nazanin Fakoor in de lijst staan. Zij zal in 2019 Rainbow maken in samenwerking met C-TAKT. Ook Karel Burssens kan deze keer rekenen op steun voor REPETITION. Deze voorstelling zal in première gaan op C-TAKT#3. Vervolgens wordt ook Lola Bogaert ondersteund vanuit het kunstendecreet.

Ook de projecten met de partners die op til staan werden goed bediend door Sven Gatz. Platform 0090 ontvangt een projectsubsidie. Vera Tussing ontvangt steun vanuit het kunstendecreet. Dit project zal C-TAKT in samenwerking met Musica opvolgen. Samen met wpZimmer zal C-TAKT een project met Lisa Cecilia doen, dat ook gesteund wordt vanuit de Vlaamse Overheid. Verder kunnen Rosa Omarsdottir en Kristien de Proost ook nog rekenen op steun.