Cobain

De Nederlandse regisseuse Nanouk Leopold gooit het met haar zesde speelfilm Cobain over een andere boeg. In plaats van de afstandelijke psychologische drama’s die ze doorgaans maakt, is haar nieuwe film een rauw drama gesitueerd in de onderbuik van Rotterdam.

De moeder van de 15-jarige Cobain (Bas Keizer) is drugsverslaafde en hoogzwanger. Mia (Naomi Velissariou) wil haar zoon echter niet in de buurt hebben omdat ze niet gestoord wil worden in haar permanente roes. Enigszins naïef gelooft de jongen dat hij voor zijn moeder kan zorgen. Cobain is streetwise en wereldvreemd, pleeggezinnen zijn ook niet zijn ding. Ten einde raad belandt hij bij de ex-partner en voormalige pooier van zijn moeder. (…)

Lees het volledige artikel op Ravage.

Cobain speelt vanaf 3 mei in de Euroscoop Genk. Op deze dag zal Naomi Velissariou ook aanwezig zijn om een toelichting te geven bij de film. Meer info en tickets vind je hier.