Actrice spreekt met 60 mensen uit de marge in zelfgebouwde telefooncel

ANTWERPEN – Via een zelfgebouwd telefoonhokje sprak actrice en theatermaakster Kyoko Scholiers (35) het afgelopen jaar met zestig mensen die op de een of andere manier afgesneden zijn van de samenleving. In de zomer bundelt ze de gesprekken in de theatrale installatie Misconnected.

Gevangenen, vluchtelingen, vereenzaamde ouderlingen, landlopers of daklozen. Een paar voorbeelden van personen die Kyoko Scholiers uitnodigde in haar zelfgebouwde telefooncel. “Ik ging op zoek naar mensen die in de marge gesukkeld zijn of die er bewust voor kiezen om het anders te doen. In de telefooncel werden ze door mij gebeld voor een gesprek. De telefoondraad vormt het symbool van de maatschappelijke verbinding die de bellers al dan niet vrijwillig doorknipten.”

“Ook de cel heeft een symbolische waarde: binnen die kleine ruimte is er geen afleiding zoals we die dagelijks ervaren van onder meer onze smartphone. (…)

Lees het volledige artikel op GVA.

Rebecca Van Remoortere