Interview Radio France met Angela van Tumbleweed

Op het Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis presenteert het duo Tumbleweed hun nieuwe werk “Dehors est blanc”.

Arnaud Laporte van Radio France praat met Angela Rabaglio, de helft van het choreografenduo Tumbleweed dat ze vormt met Micaël Florentz, die op 9 en 10 juni haar nieuwe werk Dehors est blanc presenteert in het MC93 in Bobigny in het kader van de Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis.

Luister hier naar het interview.

De mens is een samenstel van krachten, voortdurend uit balans; een poging tot verzet in de uitlijning van materie. Hij is een van de vele gezichten, vakkundig samengesteld door de natuur, onbeduidend en brutaal, en wiens overleving vooral afhangt van zijn vermogen om zich te herpositioneren. Een choreografische installatie van ophanging; een portret van de hedendaagse mens, die nu meer dan ooit de determinant van zijn eigen evenwicht en territorium in vraag stelt. De titel Dehors est blanc verwijst naar een optisch fenomeen dat optreedt in extreme klimatologische omstandigheden, bekend als “le blanc dehors” (de witte buitenkant). Omhuld door een karakterloze witte gloed kan de waarnemer de horizon niet langer onderscheiden en verliest hij of zij zijn of haar gevoel voor diepte en oriëntatie.