C-Hal combineert rap met opera

C-Hal, de rap-opera in samenwerking met B-Classic, haalde enkele keren wat mooie persaandacht.

Herbekijk hier het fragment van het Journaal.

“Rap-Opera/C-Hal: an event that combines classical music with hip-hop to deliver a strong message

Rap and classical music are very different styles of music. Not only in sound, but in characteristics as well. Magic happens when the two are brought together, and even more when they tell an important story. That’s what B-Classic Festival tries to do with their brand new event Rap-Opera/C-Hal.” […]

Herlees hier de rest van het artikel van Chase Magazine.

“Sinds de sluiting van de Fordfabriek eind 2014 werden twee toneelstukken opgevoerd over het thema. Nu wordt een rap-opera over Ford opgevoerd op C Mine met de toepasselijke titel: C-hal! Het was één van de twee productiehallen (B-hal), waar 50 jaar lang auto’s van de band liepen. “We brengen niet het verhaal van de sluiting, maar gaan na of en hoe de ex-werknemers een nieuw leven en toekomst hebben opgebouwd”, zegt schrijver en regisseur Gorges O’ Cloo uit Genk. Voor de tekst kreeg hij hulp van Eddy Geldolf, gepensioneerd en oud-medewerker bij cultuurcentrum C Mine in Genk.” […]

Herlees hier het artikel van HLN.

“Eén actrice, een rapper, twee klassieke solostemmen en muzikanten uit zowel de klassieke als de populaire muziek brengen het verhaal, dat gaat over het leven na Ford Genk. Het is gemaakt om te vertonen tijdens het B-Classic festival.”

Herlees hier het artikel van Radio 2 Limburg.