Beyond the Black Box anno 2021 – “Voor mij is blijven maken ook een vorm van rebellie”

Sien Vanmaele is actrice, performer en videomaker. In het kader van haar “Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld” werkte ze eerder al op een wildplukkamp, draaide ze mee in een kombuchabrouwerij en beklom ze het dak van de Brakke Grond om bijen van dichtbij aan het werk te zien.

Tijdens het interview dat we met haar hebben, geeft ze ons alvast even een kijkje in haar spirulina-aquarium waar ze de alg zelf probeert te kweken. Een experiment in het kader van de workshop die ze tijdens Beyond the Black Box gaat geven.

Hoe zou je jezelf als maker omschrijven?

“Ik werk altijd erg autobiografisch. Ik put veel inspiratie uit mijn eigen leven, maar ik doe ook veel veldwerk. Voor mijn muziektheatervoorstelling I LOST MY MOM AT THE SUPERMARKET, ben ik gaan werken in de Aldi, voor Witlof from Syria ben ik met allemaal verschillende Syrische gezinnen gaan koken.” (…)

Lees het volledige artikel hier.