Beyond the Black Box anno 2021 – “Ik wil licht” – In gesprek met Charlotte Bouckaert

Charlotte Bouckaert is beeldend kunstenaar, scenograaf en performance-artiest. In haar opleiding tot fotograaf rebelleerde ze al snel tegen het statische van de fotografie. Haar zoektocht het beeld terug in beweging te krijgen, bracht haar de podiumkunsten in.

Beyond the Black Box vindt online plaats, wat stond er van jou op de offlineversie gepland?

“Ik zou met mijn voorstelling 11 seconds op Beyond the Black Box in première gegaan. De voorstelling vertrekt vanuit het idee dat mensen gemiddeld 11 seconden naar een werk in een museum kijken. Op scène staat een tafel met projectiescherm en manipuleer ik een foto. Ook al heeft de voorstelling een klassieke black box-opstelling, 11 seconds gaat over hoe wij iets zinnigs proberen te zeggen over kunst in het algemeen, en de kunst die aanwezig is in de white cube.”

Wat ga je nu laten zien in de online versie?

“Via de livestream toon ik mijn live online performance Still Life in Chair. Ik activeer een stilleven van appelsienen en breng het in beweging.

(…)

Lees het volledige artikel hier.