Beyond the Black Box 2020

DE BRAKKE GROND / C-TAKT / SOAP MAASTRICHT

Beyond the Black Box

Na een succesvolle eerste editie komt Beyond the Black Box terug in 2020. Tussen 31 januari en 8 februari presenteert de Brakke Grond in samenwerking met C-TAKT en SoAP Maastricht in verwachte en onverwachte ruimtes transdisciplinair werk uit Nederland en Vlaanderen.

Kunst in tijden van een verschuivend wereldbeeld

In een tijd waarin het antropocentrische wereldbeeld aan het verschuiven is, toont Beyond the Black Box makers die hun eigen positie en dat van het publiek ten opzichte van hun omgeving bevragen.

Ontdek hybride kunstvormen

Ontdek nieuwe kunstenaars die de bestaande conventies openbreken en experimenteren met hybride vormen terwijl je ronddwaalt langs alle hoeken en gaten van de Brakke Grond. Van een spectaculair dans-performance-concert tot een intieme 1-op-1 vertelling in een hangmat.

Proloog

Op 31 januari en 1 februari begint Beyond the Black Box met een Proloog. Miet Warlop, transdisciplinair kunstenaar bij uitstek, staat dan op het programma met haar festivalhit Ghost Writer and the Broken Hand Break.

Collectief Walden opent op 31 januari met hun performance ENERGIE no. 1 OLIE en bouwt dan gedurende 9 dagen aan hun eigen ecosysteem van installaties en performances rondom klimaatchaos en de positie van de mens.

Festival

Van 5 tot en met 8 februari beleef je het festival met werk van onder anderen Sarah & Charles, Collectief Walden, Karel Burssens, Nazanin Fakoor, Emi Kodama, Stav Yeini, Nick Steur & Matea Bakula, Rita Hoofwijk en Salomé Mooij.

Tickets en prijzen

Dagkaarten zijn online te koop voor €15, aan de kassa kosten ze €17. Een dagkaart geeft toegang tot het programma in de Grote Zaal en werk van Collectief Walden, Emi Kodama, Rita Hoofwijk, Benjamin Vandewalle, Eva Julia Bervoets, Sien Vanmaele & Rani Decock en Sarah & Charles.

Daarnaast staat een reeks voorstellingen en installaties voor een klein publiek op het programma onder de naam Up Close. Tickets voor Up Close kosten € 5 per voorstelling en zijn op de avond zelf te koop aan de kassa, alleen op vertoon van een dagkaart.

Bekijk hier het programma per dag en koop alvast dagkaarten.

Partners

Beyond the Black Box wordt georganiseerd door de Brakke Grond in samenwerking met C-TAKT en makersplatform SoAP Maastricht.

Ondersteuning

Beyond the Black Box wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en de Vlaamse overheid.