Beyond the Black Box anno 2021 – “Stoppen was geen optie”

Na twee succesvolle edities Beyond the Black Box zijn de Brakke Grond, C-TAKT en SoAP het wel gewend om ‘out of the box’ te denken. Met de verlengde lockdown werd de creativiteit van zowel makers als organisatoren tot het uiterste gerekt.

In de zomer lag er al een prachtig transdisciplinair programma klaar, maar vanwege al die intelligente, gedeeltelijke en harde lockdowns wordt duidelijk dat Beyond the Black Box in z’n geplande vorm niet door kan gaan. Stoppen was voor artistiek projectleiders Suzanne Sanders en Selm Wenselaers geen optie. Suzanne: “Misschien moet het anders, kleiner of online – we blijven zoeken naar manieren om door te gaan! Om de jonge makers te kunnen blijven ondersteunen, hun werk te presenteren, door te ontwikkelen, en om het gesprek over hybride werk verder te brengen.”

Hoe organiseer je een festival in een landschap waar de regels dan weer versoepeld en dan toch weer aangescherpt worden?

(…)

Lees het volledige artikel hier.