Beyond the Black Box Amsterdam

Houd je van de live ervaring maar wil je meer beleven dan in ‘the black box’ van het theater en ‘the white cube’ van het museum? Dan is Festival Beyond the Black Box; Exploring Live Arts jouw favoriet. Vier dagen bruist, borrelt en kolkt Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond van kunst die onze waarneming oprekt.

Van dansende muren, collectieve lees-sessies en massageperformances, tot een ambient deep listening-ritueel en een trip in een vacuümpak: de werken doen een beroep op alle zintuigen, laten zich niet vastpinnen op één genre of discipline en ontstaan altijd ter plekke. Voor deze ontdekkingstocht wordt het hele gebouw ingezet, tot de bezemkast aan toe. Wanneer je niet alleen waarneemt met je ogen maar met je hele lichaam, dan blijkt een performer, object of ruimte – net als de wereld – onvermoede kanten en dimensies te hebben.

Beste tip? Dompel je onder in de (sensitieve) vrijheid die nieuwsgierige kunstenaars uit Vlaanderen en Nederland hebben genomen en geniet.

Tickets en info vind je hier.