DOORS OF LISTENING Opening 25/10

DOORS OF LISTENING

Opening 25/10, 16u
OORtreders 2020 | Festival for art with sound

De bewoners van de vluchtelingenopvang in Pelt nemen je mee in hun verhalen en leefomgeving. Luister midden in het bos naar hun stemmen en soundscapes door de deuren van enkele dorpelingen. Geluidskunstenaar en field recordist Félix Blume, nodigt met dit werk iedereen uit om te luisteren als middel tot wederzijds begrip en kritisch denken. Als een stilzwijgende mis wachten de deuren tot je dichterbij komt met je oren en tijd vrijmaakt om degenen te ontmoeten die zich misschien al op een andere plaats bevinden. Het geluid trilt binnen in de deuren, diep in het materiaal.

De installatie is het resultaat van een samenwerking met de bewoners van de Vluchtelingenopvang Rode Kruis-Overpelt. In een participatief proces met verschillende workshops werden ze begeleid om zich uit te drukken door middel van geluid. Door de deuren hoor je liedjes, herinneringen, verhalen, stemmen en dromen van mensen op de vlucht. Ze krijgen letterlijk een plek in het landschap en claimen zo hun aanwezigheid en hoorbaarheid.

Een project van Abeer, Ahmad, Bashir, Dieubéni, Familia Kadicana, Farhad, Getou Kabika Tshingambu, Gerebrhan, Isaac Junior, Manuel, Mila, Najem Alhamoud, Patricia Abigail, Rejoice, Safet, Sali, Sebastián, Yasin Dawoud & Félix Blume.Een samenwerking van Cultuurcentrum Palethe Pelt, C – TAKT, Gemeente Pelt, Musica – Impulscentrum voor Muziek, Provinciaal Domein Dommelhof, Provincie Limburg, Vluchtelingencentrum Rode Kruis-Overpelt.