In residentie: Karel Burssens

Karel Burssens komt met zijn REPETITION naar Dommelhof van 1 tot 19 oktober. Hoe houdt de mens stand in een steeds meer getechnologiseerde wereld? REPETITION is een dansperformance die wordt aangestuurd door een roterende lichtsculptuur. Niet alleen ritme, ruimte en licht maar ook de bewegingen van de Palestijns-Amerikaanse danser Tarek Halaby worden door de sculptuur bepaald. Hoe kan een lichaam bewegen als het wordt ‘gechoreografeerd’ door een perfect werkende machine? Tegelijk ontstaat net in die beperking van de vrijheid de mogelijkheid tot iets nieuws, iets creatiefs, iets menselijks. Ingenieur-architect Karel Burssens is actief binnen architectuur, design, mode, kunst en alle vormen daartussen. Met REPETITION brengt hij zijn fascinaties samen in zijn eerste installatieve voorstelling. Zal de toekomst geregeerd worden door perfecte machines of door de kracht van de menselijke creativiteit?