In residentie: Evelien Cammaert

Evelien Cammaert komt terug in residentie om haar performance Absorbing Exposure op te frissen ter voorbereiding van Beyond the Black Box Antwerpen.

Absorbing Exposure is een fotografische performance, een zoektocht in de duisternis naar sporen van licht uit het verleden.

Tijdens deze performance worden foto’s gemaakt en verandert de ruimte gaandeweg in een donkere kamer. Via fotografische technieken en projecties versmelt het digitale geheugen van de camera met het cognitieve geheugen van de performers en het publiek. Beelden worden getransponeerd en omgeleid, de ruimte en de tijd ingestuurd. Evelien Cammaert probeert momenten uit het verleden op te sporen, te verplaatsen en bloot te leggen voor ze voor altijd door de duisternis worden verzwolgen. Terwijl de hoeveelheid achtergelaten sporen toeneemt, botsen beelden en versmelten ze in de tijd.