In residentie: Ine Ubben

Ine Ubben komt in residentie werken aan haar participatieve theatervoorstelling THUIS, HOME, DOMOV.

Wat is de kleur van jouw favoriete koffietas? Welke geur brengt jou altijd terug ‘thuis’? Welke geluiden kan je horen, daar waar je nu bent, en wie of wat maakt die geluiden?

Ine reisde, pre-corona, op en af tussen België en Tsjechië. Onderweg nam ze steeds haar eigen koffietas mee, klaar voor onverwachte ontmoetingen. De afgelopen twee jaar maakte ze mini-reizen samen met haar koffietas: van de keuken naar ‘home office’ de woonkamer en soms een expeditie naar het dichtstbijzijnde bos. Nu vraagt ze zich af ‘wat is thuis’, ‘waar zijn we thuis’?

In de voorstelling THUIS, HOME, DOMOV legt de theatermaker deze vraag voor aan haar publiek. THUIS, HOME, DOMOV  is een speelplaats, een ontmoetingsplek voor mensen en objecten,  waar we observeren, verkennen, verzamelen, documenteren, ontdekken, in vraag stellen, uitwisselen,…

De première van THUIS, HOME, DOMOV staat gepland op donderdag 27 januari 2022 in C-mine.