In residentie: Kevin Trappeniers

Kevin Trappeniers zit deze week in residentie bij C-TAKT om in het atelier aan de slag te gaan voor zijn project Present.

Present is een reeks van in situ interventies in steden, gebouwen, de publieke ruimte, de natuur. De interventies onderzoeken vaak de notie van negatieve ruimte: wat wordt zichtbaar door het proces van verwijderen in plaats van het proces van toevoegen? Hoe bieden het niets en afwezigheid net de mogelijkheid tot aanwezigheid? Present stelt zichzelf tot doel hernieuwde lagen van identiteit toe te kennen aan vertrouwde ruimtes. Het is een zachte oproep om ons bewust te blijven van de ruimtes die we als gemeenschap en als individu bewonen, alsook een zorgzaam geschenk om gekende realiteiten in een nieuw licht te plaatsen. Iedere actie, klein of groter, is een artistieke, visuele commentaar die de verbeelding activeert.

Present zal te beleven zijn tijdens Beyond the Black Box Antwerpen.