In residentie: Joris Perdieus & Evelien Cammaert

Joris Perdieus en Evelien Cammaert komen in residentie in het kader van Glowachrome Garden (voorheen werktitel Slide), hiervoor zullen ze in het atelier verder werken aan de scenografie en in de dansstudio aan de montage van de diaprojecties en het geluidsontwerp. Volgende week verhuizen ze naar de zwarte doos en start de montagefase van de creatie en brengen ze alle elementen samen in één grote ruimte, zodat ze de installatie en performance in het geheel kunnen uittesten.

Gefotografeerde fragmenten van landschappen en geluidsextracten uit de natuurlijke omgeving komen samen in een donkere tentoonstellingsruimte. Op het ritme van wisselende dia’s veranderen beelden en verplaatsen schermen in een voortdurend evoluerende compositie. Door het tempo in haar performances te vertragen – het zelfs bijna stil te leggen – wil de kunstenaar zichzelf en de toeschouwer uit de dagelijkse versnelling trekken om een collectieve concentratie te creëren, waarin er tijd is voor een andere manier van kijken.