In residentie: Ehsan Hemat

Het begon allemaal vanuit een familierelatie. Een hedendaagse danser ontvangt de allereerste prijs voorchoreografie in Iran. Hij krijgt de prijs uit handen van zijn oom, een bekende klassieke theateracteur. Ze bevonden zich allebei op het podium, de een gaf de prijs en de ander ontving hem. Dat was het dichtst bij ze kwamen om een ​​oude droom van de neef te realiseren: het podium delen met zijn oom, een schijnbaar… onmogelijke taak gezien hun enorm verschillende stijlen. Dit werk begon als de realisatie van die droom. Ehsan Hemat, een hedendaagse danser geboren in Shiraz en gevestigd in Brussel, stelde een project voor dat hem en Asghar Hemat, zijn oom, een klassieker zou maken acteur en een aanhanger van de Stanislavsky-methode, op hetzelfde podium.

Tijdens de eerste onderzoeks- en ontwikkelingsfase, Asghar Dashti, een experimenteel theaterregisseur, en Keyvan Sarreshteh, een jonge theaterschrijver, voegde zich bij het project. Twee werden vier en familierelaties uitgezoomd naar professionele; een droomproject volledig gebaseerd op gevoelens evolueerde naar iets dat is zowel wiskundig als emotioneel. Nu is “A in de rol van B, toen C het niet haalde” een project over relaties; een vogelvlucht van hoe onze relaties beïnvloeden ons traject in het leven en wat een enorm en verborgen netwerk van mensen erbij betrokken is.