In residentie: Pauline Brun

Pauline Brun komt in residentie werken aan haar nieuwe voorstelling Raide d’équerre.

Retorisch drukt het idioom «Raide d’équerre» (gepleisterd) met ironie uit wat vouwt, leunt, aarzelt en wankelt. De performance Raide d’équerre gebruikt de werkelijkheid en haar wijzigingen en hiaten om verschillende vormen van anders-zijn te creëren en te fictionaliseren. Het gewone, het prozaïsche en het alledaagse openbaren zich in dit onderzoek als ze een middel worden om te kijken naar wat vaak wordt overzien. In een generieke en beweegbare ruimte nodig ik de kijker uit om een omgeving te ervaren waarvan de vervormingen een ander gevoel van tijd en ruimte suggereren, waardoor onze relatie met efficiëntie in twijfel wordt getrokken.

Choreografisch en visueel onderzoekt Raide d’équerre de elementaire relaties tussen lichaam en ruimte. Tussen hallucinaties en het testen van het bestaan, bouwen van het lichaam en ruimte samen een systeem van oorzaak en gevolg op. Elke onderzochte relatie, gecomponeerd in sequenties of handelingen, genereert nieuwe situaties.