In residentie: Nelle Hens

Nelle Hens heeft reeds enkele residenties gehad bij C-TAKT voor haar project ‘ont-moeten‘, en komt binnenkort terug! Haar project heeft intussen een nieuwe titel ‘Nobody’ en krijgt steeds meer vorm.

‘Nobody’ en ‘No-body’, een tweeluik.

‘No-body ‘zal het tweede deel van dit tweeluik zijn, gebaseerd op de praktijk van ‘ont-moeten’. Het eerste deel heet ‘Nobody’ en wordt in september 2018 uitgevoerd op C-TAKT#2 in C-mine Genk.

Ont-moeten is een Nederlands woordspel waarin een fundamentele verschuiving ligt. Ontmoeten kennen we allemaal. Wanneer je het woord in twee deelt, wordt het ‘niet moeten’. Van een persoonlijke zoektocht naar stilte in 2015 tot een artistiek en niet-resultaatgericht onderzoek of ‘Ont-moeten’ in 2016. De uitkomst was de ontwikkeling van hulpmiddelen voor psychologische, emotionele en fysieke zelfreflectie. De praktijk evolueerde in de praktijk van delen en ‘het geven van dansen’. De eerste kleine stapjes zetten in ondernemerschap en het balanceren van raamwerk met inhoud.

‘No-body’ is een solo-werk voor drie dansers in een geënsceneerde setting. Elk van hen voert een langdurige dans uit in een vergelijkbare structuur. Werken met adem, stem en aanraking. De inspiratie voor dit werk was een langdurige danspraktijk waarin een rituele structuur begon te verschijnen.