In residentie: Grensgeval

Tussen oktober 2021 en oktober 2022 onderzoekt Hanne Vandersteene (Grensgeval) samen met kunstenaars/architecten (Annelies de Smet, Lode de smet-Van Damme, Felix Fasolt, De Noodt Leydt en acrobaten (Circus Katoen, Hedrik Hendrik Van Maele, e.a) de relatie tussen (autonome) objecten, acrobatie en de (theatrale)ruimte. Ze beginnen bij de prille conceptfase en werken verder tot de uiteindelijke ontwikkeling van enkele objecten/ruimtes. Vervolgens onderzoeken ze de objecten acrobatisch. Object en acrobaat inspireren elkaar: wat zijn de mogelijkheden en de beperkingen? Hoe verandert het acrobatische parcours en wat zouden ze aan het object kunnen veranderen? Het onderzoeksproject vindt zo plaats tussen de verschillende disciplines en is een vrijhaven voor onderzoek, inspiratie, reflectie met veel ruimte voor verdieping.