Glowachrome Garden op Playground Festival

Glowachrome Garden van Evelien Cammaert gaat na enkele jaren uitstel eindelijk in première tijdens Playground Festival van 17/11 tem 20/11 in M Leuven.

De performance vindt plaats op 17, 18 en 19/11, op 20/11 staat het werk er enkel nog als installatie.

Gefotografeerde fragmenten van landschappen, abstracte kleurcomposities, synthetische natuurgeluiden en een uitgepuurde scenografie versmelten in een donkere tentoonstellingsruimte. Tijdens bepaalde momenten wordt de installatie geactiveerd. Op het ritme van wisselende dia’s word je getuige van een zorgvuldig en langzaam evoluerende compositie. Door het tempo in haar urenlange performance te vertragen – het zelfs bijna stil te leggen – trekt Evelien Cammaert zichzelf en de toeschouwer uit de dagelijkse versnelling. In de contemplatieve concentratie die ze creëert, is er tijd voor een andere manier van kijken.