In de kijker: familiedag

Op zondag 16 september staat C-TAKT#2 in het teken van families. Op deze familiedag kunnen gezinnen bijzondere voorstellingen, ateliers of workshops bijwonen.

Repareer de wereld met De Gezusters Hirngespinst. Met hun O’skar(fiets), hun experimenteel laboratorium, reizen ze al een hele tijd rond, op zoek naar enthousiaste mede-wereldreparateurs. Want er is veel werk en ze kunnen het niet alleen. In hun laboratorium gaan de gezusters aan de slag en voeren ze samen met kinderen concrete reparatieplannen uit. Daden die vertrekken vanuit de fascinerende, fantasierijke en vaak zeer grijpbare plannen die kinderen smeden. Want genoeg druppels op een hete plaat, laten de hete plaat vanzelf wel afkoelen.

Doe mee met je familie of een groep vrienden in het levensgrote gezelschapsspel Imagine Moving Rocks. Waar wil je staan? Welke kleur kies je? Welke steen past bij jou? Een reeks korte en speelse opdrachten transformeert alledaagse relaties tot een choreografie van beelden. Stel zelf een groep samen met mensen die elkaar kennen (familie, vrienden, buren, collega’s, kennissen,…) voor een beeldende ontdekkingsreis. Zowel volwassenen als kinderen zijn welkom. Elke groep wordt warm ontvangen voor een introductie en praktische voorbereiding. Na de sessie is er in de theaterruimte plaats voor een nagesprek.

Kijk naar Ver, een voorstelling over een verre en barre tocht van Annelies van Hullebusch en Lize Pede. Een tocht van drie figuren die reizen van het ene land, naar het andere land. Ver is een project tussen beeldende kunst en theater. Als kijker zie je een speels onderzoek in het belichten van papier en plastiek. Ver is een visuele en associatieve trip vol verrassende beelden en inventieve combinaties van schaduw, licht, donker en klankspel.

Speel en ontdek tijdens de workshops van Bouwstof. Met proefbuis in de hand ontdek je hoe je zelf een regenboog kan maken in een fles, een toren van schuim kan brouwen en wat er gebeurt als verf op water blijft drijven. Al deze bizarre probeersels komen samen in één verrassend bouwwerk. We bouwen aan een gigantisch koraallandschap waarbij fluorescerende ijzerdraad de schuimtorens verbindt met een glitterstad.

Dans mee met Judith Clijsters en Passerelle of geniet van een deugddoende massage bij Katrien Oosterlinck. In ‘Massage-collage’ installeren jong en oud zich per twee op een rustig eilandje in de ruimte. Een adempauze in de drukte. Begeleid door een gids die de bewegingen voordoet, geven ouders en kinderen elkaar een korte massage. Warm licht, maffe geluiden en zachte kussens zorgen voor de sfeer. Wat heb je gevoeld in je lichaam? Je hoeft het niet te verwoorden, het mag met stickers op kalkpapier.